Omgeving

Als men Portugal zegt dan denkt men aan de Algarve, Portugal is veel groter en meer dan alleen de Algarve. Neem bijvoorbeeld de Costa de Prata gelegen aan de westkust, deze begint iets ten noorden van Lissabon en eindigt even onder Porto, deze hoofdsteden zijn aan elkaar verbonden door een autosnelweg en beide zijn voorzien van een airport zodat de Costa de Prata nu open ligt voor u.

De Costa de Prata, ook wel ‘Zilverkust’ genoemd, kenmerkt zich door zijn prachtige rotskust afgewisseld door stranden, afwisselde natuur en pittoreske dorpjes. Verder zijn er veel riviertjes en stroompjes die voor een weelderige plantengroei zorgen.

Badplaatsen met prachtige zandstranden zijn hier volop aanwezig. Het kristalheldere water alsook het onvervuilde milieu, zijn de hoofdattracties van deze stranden. De brede zandstranden en de golven trekken dan weer surfers en bodyboarders aan. Tevens is de Costa de Prata erg geliefd bij gezinnen met kleine kinderen.

Aan de Costa de Prata kom je terecht tussen de typische, warme & gastvrije Portugezen. Je kan hier nog genieten van pure natuur en rust en lekker eten. De combinatie van een ruige ongerepte natuur met vele faciliteiten maakt dit gebied onweerstaanbaar aantrekkelijk voor veel toeristen.

Het klimaat aan de Costa de Prata is een gezond, mild klimaat met veel zon ook gedurende de wintermaanden. Op het hoogtepunt van de zomer zijn de temperaturen aan de Costa Prata rond de 30 graden maximaal, en in de winter daalt de temperatuur zelden onder de 15 graden en 10 graden s'nachts.